Nieuwe vastgoedtrends komen op ons af

ok
wo 1 juni 2016
1. Rewilding

Een tuin op de vierde, zevende of vijftiende verdieping van een appartementencomplex? Of op zo goed als alle verdiepingen? Dat is wat ze 'rewilding' noemen. De tijd dat het stadspark het enige streepje groen in de stad was, is voorbij. Projectontwikkelaars proberen almaar vaker fauna en flora in hun woonprojecten te integreren.

2. Third places

Een andere trend die op onze steden afkomt, is die van 'third places'. In feite zijn het tussenstops waar we even kunnen landen, de laptop openklappen, en werken tot de file voorbij is of gewoon inspiratie opdoen. Er zijn stopcontacten bij de vleet, wifi en andere zaken die het leven voor de werkende mens eenvoudiger maken. Soms is het een koffiebar of goed ingericht café, maar evenzeer zal je dit soort werkplekken vinden in musea of sportclubs.

3. Inspansion

En wat te denken van een zwembad in een ongebruikt metrostation? Of een luxehotel in een vervallen zwembad? Het is niet langer fictie. Deze nieuwe trend heeft alles te maken met 'inspansion', het fenomeen waarbij de stad letterlijk van binnenuit groeit. Bron: Trends.be