Beschrijving

Unique Properties verkoopt deze bijna-passiefwoning in Diest! Dit pand is om vele redenen uniek. Energiezuinigheid en ecologische materialen waren een topprioriteit bij de bouw in 2006. Het perceel van 1000m² is aangenaam zuid-oost gericht. Huis en tuin werden uitstekend onderhouden. De hogere ligging ten opzichte van het straatniveau geeft prachtige zonsopgangen en zonsondergangen. Er is een regenwaterput van 5000 liter en een zonneboiler voor warm water. Deze unieke, uitstekend geïsoleerde, ecologische bijna-passiefwoning voelt bijzonder aangenaam aan, licht en ruim, en heeft bijna geen verwarming nodig. Centraal staat een Oostenrijkse Ortner tegelkachel, met een lees- en ligbank, die tijdens de koudere maanden heerlijk warm is. Deze hoogrendements kachel met energieklasse A+ brandt slechts 45 à 60 minuten per dag en geeft vervolgens zijn stralingswarmte af.

Je komt binnen in de inkomhal met toilet, vestiaire en multifunctionele ruimte (bureau, logeerkamer, ontvangstruimte). Aansluitend vind je de zeer ruime woonkamer met open keuken en de naastgelegen berging/wasruimte. De geïsoleerde houten muur tussen de zithoek en de voorste multifunctionele ruimte kan gemakkelijk weer weggehaald worden, mocht je de leefruimte willen uitbreiden.
Op de eerste verdieping biedt de ruime overloop toegang tot 3 slaapkamers en een mooie badkamer.
De zolder omvat tot slot nog een extra kamer en bergruimte.
Een bijzonder laag energieverbruik! De verklaring voor het EPC-label “B” is de kachel als centrale verwarming. Mits een kleine ingreep (zonnepanelen en/of een lucht-lucht-warmtepomp als centrale verwarming) til je deze woning volgens de EPC-deskundige op naar een A-label.
De biodiverse pluk- en leeftuin is in 2019 heraangelegd (met tuinarchitect www.ecotuinontwerp.be) met vijvertjes en uitsluitend bloemen en planten die goed zijn voor de natuur, de bijtjes, vlinders, kikkers en tuinvogeltjes.
Graag een bezoek gebracht aan deze unieke, ecologische en energiezuinige woning? Neem dan nu contact op met Wannes via wannes@unique-properties.be of telefonisch via 0478.50.68.68. Bekijk zeker de documenten van de woning op onze eigen website www.unique-properties.be. 
Omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen afgeleverd, bestemming woongebied, geen dagvaarding/herstelvordering, geen voorkooprecht, omgevingsvergunning voor verkaveling van gronden afgeleverd, niet gelegen in overstromingsgevoelig gebied. P-score = A, G-score = A.

Lees meer
Postbaan 29
3290 Diest
Buurt: Rustig
Wenst u meer informatie? Of een bezoek aanvragen aan dit pand?
Afdrukken

Details

Grondoppervlakte:
1.000 m²
Bewoonbare oppervlakte:
176 m²
Bouwjaar:
2006
Staat:
Uitstekend
Oriëntatie achtergevel:
Zuidoosten
 • Tuin

Financieel

Prijs:
€ 549.000
Kadastraal inkomen:
€ 966

Energie

191
EPC:
191
Type beglazing:
thermische onderbreking
Elektriciteitskeuring:
ja, conform
 • Waterreservoir

Comfort

Geen comfortinformatie beschikbaar

Ruimtelijke ordening

Bestemming:
woongebied
Bouwvergunning:
Ja
G-score:
A
P-score:
A
Verkavelingvergunning:
Ja
Voorkooprecht:
Nee
Bodemattest:
Ja

Indeling

Woonkamer:
15 m²
Eetkamer:
15 m²
Keuken:
(volledig geïnstalleerd)
Berging:
13 m²
Bureau:
10 m²
Slaapkamer 1:
12 m²
Slaapkamer 2:
12 m²
Slaapkamer 3:
9 m²
Badkamer(s):
12 m²
 • Wasplaats
 • Zolder
Wenst u meer informatie? Of een bezoek aanvragen aan dit pand?

Gelijkaardig

 • Boshuisstraat 35 Langdorp
  Huis · Aarschot
  € 479.000 · 4 kamers
 • Heidebosstraat 6 Scherpenheuvel
  Villa · Scherpenheuvel-Zichem
  € 549.000 · 7 kamers
 • Bellestraat 2
  Huis · Lubbeek
  € 529.000 · 4 kamers